Her er det rimelig å reise i sommer

Norges Banks Regionale nettverk bekreftet forrige uke veksten i norsk økonomi, noe som styrket kronen mot andre valutaer. Dette er gode nyheter for reiseglade nordmenn, som kan få en litt biligere reise, enten du vil sole deg eller unne deg en shoppingtur.

Har du planer om å dra på shoppingtur til London i sommer har du muligens flaksen med deg! Kronen er faktisk styrket ti prosent mot det britiske pundet fra juni 2016. Valget i Storbritannia og brexitforhandlinger er med på å påvirke pundet, og setter det bland de svake valutaene. London byr på veldig gode shoppingmuligheter, og her finner man det meste.

Dolleren i USA har blitt litt billigere, og har ligget på rundt rundt 8,40 de siste månedene. Selv om den er billigere er den fremdeles mye dyrere enn når den lå på nærmere 6. USA har de siste årene vært et relativt dyrt reisemål, men fremdeles populært. USA er et land med stor variasjon og mye å oppleve.

Ser man på kjøpekraft bør man også ta med land som Tyrkia, Brasil, Malaysia og Russland. Noen av disse er også i konflikter som hjelper med å svekke valutaen mot kronen. Uroen i landet skaper skepsis, både økonomisk og også trygghet. Hvor egnet disse landene er som reisemål har blitt godt diskutert den siste tiden og det er mange meninger om det.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *